SCK

Smarta prylar till cyklisten

Oavsett om man cyklar för nöjes skull, för träning och motion eller använder cykeln som ett praktiskt fortskaffningsmedel så finns det en hel del smarta prylar som både underlättar och gör cyklingen roligare.M3 har testat flera prylar för dig som är ute och cyklar. De har bland annat testat baklysen som skapar två röda linjer vilka fungerar som säkerhetsljus. Dels för att tala om var någonstans du är, dels för att signalera om lämpligt säkerhetsavstånd. En annan fiffig pryl gör det möjligt för dig att skapa energi genom ditt trampande. Så länge du trampar kommer denna pryl, en typ av laddare, att alstra energi nog att ladda din telefon! Du kan dessutom använda detta till att ge energi till ditt cykellyse eller ladda batteriet som sedan kan användas till att ladda USB-prylar. Hur smart och miljövänligt låter inte det?!

Cykeldator

Cykeldatorn från Garmin är en genomtänkt manick som ger dig information om allt du kan tänkas vilja veta om din cykeltur. Den kan beräkna tid, sträcka, hastighet, klättringshastighet, höjd över havet och så vidare. Med andra ord så ger den dig de uppgifter du behöver. Du för enkelt över dem till datorn via en USB-kabel när du vill analysera din prestation. I paketet ingår dessutom både pulsmätare och kadensmätare. Det här cyklingstillbehöret är en oerhört bra investering, speciellt för dig som tävlingscyklar. Du hittar cykeldatorn hos Sportamore och många andra sportinriktade webbutiker.

Fler smarta prylar

Några andra smarta lösningar för cyklisten är en pedal med inbyggd GPS som varnar för tjuvar, andra typer av GPS-lösningar och cykeldatorer, omkörningsvarnare och actionkameror som man kan fästa på hjälmen eller cykeln för att få häftiga filmer från cykelturen eller andra tillfällen. En av de mest populära kamerorna för den här typen av ändamål är GoPro som filmar med hög kvalitet och olika typer av funktioner och finesser.