SCK

Gör dig extra synlig när du cyklar i mörker

Har du fastnat för utomhusträning eller älskar friluftslivet ligger det nära till hands att använda cykeln. Många är klimatmedvetna och cyklar till jobbet som miljöhjältar i ur och skur. Förutom att kunna cykla på morgonen och eftermiddagen när det är mörkare ute, är det viktigt att vara synlig när du cykeltränar i mörkret.

Om du vill synas finns det olika saker du kan göra. Bland de bästa metoderna för maximal synlighet är både lampa men framförallt att ha på dig reflexsele.

Garantera ökad synlighet med reflexsele

En cykellampa har funktionen att lysa upp vägen framför dig så du ser bättre. I mörkret kan omgivningen ofta uppfatta cykellampan även på distans. Beroende på hur du cyklar och från vilken vinkel din omgivning ser dig ifrån kan din synlighet bli diffus.

Bakifrån är det ofta mycket svårare att uppfatta en cyklist och du vet aldrig när olyckan är framme. Du kan därför investera i en reflexsele som du kan trä på kroppen. Den har reflexer på fram- och baksidan samt sidorna. Du får därmed synlighet i alla vinklar, även när det är bäcksvart utomhus.

Fördelen är att du maximerar din synlighet upp till 500 meters avstånd. Du ska aldrig behöva kompromissa med din säkerhet, kolla online och välj mellan reflexselar i olika färger.