SCK

Gör dig redo för Vätternrundan

När det här inlägget skrivs är det inte särskilt långt kvar till Vätternrundan. Om du har bestämt dig för att du ska delta i det mycket populära cykelloppet kan följande text vara av intresse. Här nedan får du några tips på hur du gör dig redo både mentalt och fysiskt.

Få ordning på kroppen

Om du lider av någon typ av smärta eller skada har du fortfarande möjlighet att få ordning på kroppen innan det är dags. Du kan vända dig till Muskelcentrum för att få en passande behandling för dina problem. Om din kropp inte känns bra innan loppet finns risken att upplevelsen inte blir så bra som du drömt om. Därför ska du se till att din kropp får den behandling du behöver.

Träning

Sedan krävs det givetvis mycket träning för att du ska kunna genomföra loppet. Se till att cykla massor innan det är dags. Du kan cykla utomhus eller på en träningscykel inomhus. Förutom cykling är det bra om du tränar resten av kroppen och din kondition.

Mentala förberedelser

Slutligen är det bra om du också förbereder dig mentalt. Många rekommenderar att du visualiserar loppet framför dig. Då blir det enklare att ta sig igenom det även när det känns som tuffast.