SCK

Hur du återhämtar dig efter cykelträning

Många har på senare tid tagit fram cykeln ur förrådet och gett sig ut i på cykelvägarna som motion men glöm inte bort återhämtningen. Följ stegen nedan för att ta hand om dig efter din cykelträning.

Stretching

För det första så måste vi nämna stretching. I själva verket är det mycket mindre ansträngande än vad du tror och ger din kropp de bästa möjligheterna för återhämtning. Så sträck ut benmusklerna.

Hudvård

Dessutom så kan huden på ljumskarna bli öm av rörelserna och skavsår är tyvärr ett faktum. Du kan enkelt motverka skavsår med talkpuder och gedigna cykelshorts. Om olyckan ändå är framme så kan du använda hudkräm för att hjälpa till med läkningen. Köp hem det du behöver när det kommer till hudvård.

Hel och ren

Att kläderna är hela känns ju som en uppenbar sak men ta en närmare titt efter nötningar eller små hål som kan bilda veck. Utöver det så är det viktigt att du inte låter gammal svett ligga kvar. Av svett så bildas saltkristaller som irriterar huden så tvätta bort det med organisk tvål eller duschgel. Oavsett vad du gör, glöm inte bort att ta det lugnt och kom ihåg att vila också då det förbättrar dina prestationer.

  • In Tips
  • September 21, 2021