SCK

Dags för en ny cykel?

Cykling är ett kärt transportmedel och vanlig vardagsmotion för oss i Sverige. På sommarhalvåret passar många på att ta cykeln till jobbet och skolan.

Detta och förra året har vi även haft pandemin att tänka på, vilket har gjort att fler än vanligt har valt att ta cykeln när de ska någonstans. Allt för att undvika att trängas med andra människor i kollektivtrafiken.

Klimatsmart och förmånligt

Det är både bra för plånboken och miljön att ta cykeln när du ska iväg. Att cykla ska också kännas kul och lätt, men det är kanske inte alltid så himla kul att cykla. Det gäller särskilt om du har en gammal cykel. Ännu svårare blir det om du inte ens har en cykel eller om du blivit av med den du hade.

Rätt cykeln till rätt ändamål

För att cyklingen ska kännas lätt och kul bör du ha en cykel av bra kvalitet som rullar lätt, men även en cykel som passar det ändamål du har. Vill du ha en cykel som du ska cykla med till kontoret finns det passande modeller för det. Är du däremot sugen på att cykla lite mer off-road och ta lite mer tuffa vägar in i skogen så är det nog en mountainbike du behöver. Ta en titt på Mountainbikes här.

  • In Cykel
  • September 8, 2021