SCK

Ge dig ut på jakt – ta cykeln

Om du vill lyckas med jakten måste du förbereda dig väl. Du behöver vistas så mycket som möjligt på jaktmarken inför säsongen för att lära dig om hur djuren rör sig. Har du tillbringat en större del av sommaren på jaktmarken, får du mycket kunskap om djuren och du har dessutom fått en del motion. Men en del motion räcker tyvärr inte. En god jägare behöver ha god kondition för att kunna jaga effektivt.

Cykling, till exempel, är ett väldigt bra sätt att träna. Cyklar du på vägar kring din jaktmark kommer du dessutom att få se vilt så du kommer att lära dig var de håller till. De flesta jägare tar bilen till jaktmarken, men varför inte ta cykeln istället? Om du tar cykeln till jakten får du dessutom en bra uppvärmning, men se till att du har en rem som håller vapnet stadigt på ryggen. Det går att hitta praktiska lösningar online.

Säkerhet

En bra vapenrem låter dig bära vapnet säkert under och inför jakten, samt hjälper dig dessutom att snabbt komma till skott. Med en bra vapenrem kan du på ett säkert och lagligt sätt cykla till passet. Det är inte tillåtet att använda motorfordon under jakt. För en säker jakt bör du också ha en checklista inför jakten.

  • June 4, 2021